Vad får era barn att sova hela nätter?

Goderkväller.....:)

Zacke ligger och slumrar i sin säng just nu, han fick ett bad innan det var dags för nattning så han somnade riktigt bra. Jag förstår inte varför barn (kanske inte alla men har hört att det blir så för många) sover bättre om dom får bada innan läggdags. Är det att det lugnar ner dom? Jag vet iallefall vissa metoder som gör att Zacke sover hela nätter och en av dom anledningarna är om han får bada innan han ska sova.. :) Han älskar ju att bada också så det är ju perfekt!

Några fler anledningar är

♥  Om han ätit ordentligt under dagen. 

♥ Han får absolut inte sova sin dagliga powernap längre än till 13.00. (Och inte heller mer än i 1 1/2 timme)

♥  Inte sova innan 20.00 på kvällen. Han somnar alltid mellan 20.00 - 20.45. Beror på hans humör.

♥  Om han har varit ute mycket under dagen.

♥  Lekt mycket under dagen. (på tal om det, det är så perfekt att Zacke börjar komma upp i ålder nu för han och Ville leker så himla fint!)

♥  Och så finns det ju en massa andra saker också men inte saker man kan göra riktigt varje dag om man säger så. Nickis Lekland är ju en klar 1:a för att få Zacke att sova en hel natt. Dock skulle det bli lite dyrt i längden så kan inte lägga den som nummer 1 på listan. Tråkigt nog.

(det finns så många fler anledningar men kommer inte på nånting på rak arm just nu. En väldigt viktig sak är ju också fasta rutiner, fast Zacke sover faktiskt lika bra även om man skjutit lite på dom)


Jag vill avsluta detta inlägg med att skriva att Zacke började sova hela nätter för bara några veckor sen. Innan dess så var som flesta nätterna katastrofa! Det hände ungefär 4-5 gånger per vecka att Zacke villa komma upp vid 23.30 tiden och vägrade somna om på cirkus 3 timmar. Trots det vaknade han tidigt, tidigt på morgonen. Jag är alltså en väldigt glad och utvilad mamma just nu som hoppas på att Zacke kan vänta med dom andra tänderna ett tag ;)

Vad får era barn att sova?
Sötaste Zackis på hela jorden!


Kommentarer
Postat av: Sara

Haha! Ingenting får Tuva att sova... ;-) Kram!

2010-03-08 @ 08:34:55
URL: http://www.metrobloggen.se/sarasliv
Postat av: Maria

Haha, nej det vet jag! :P Tokistuvis!

2010-03-08 @ 13:03:24
URL: http://mariadjurstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0