Tröttmössor

Idag har det varit en dag full med röj (åkte ju lennakatten med Zackes dagis, var på en 4h gård och sen lennakatten tillbaka, var inte hemma förrän vid 15.30) vilket har resluterat i en trött son och en ännu tröttare mamma. Zacke somnade ovaggad för någon timme sen och jag håller på att tokslockna nu. Orkar därför inte gå in på några deltaljer om dagen mer än att vi hade det jätte mysigt trots full rulle hela tiden.

Vi hörs imorgon!




Bilder från igår när jag o lillsistra käkade middag på älskade grillen..


Godnatt!

Whats UP? Tänkte bara kika in och säga godnatt. Vet ni att det ska bli 25 grader och strålande sol imorgon? Hoppas ni får en bra dag i soooooolen, jag kommer ju sitta på ett segt tåg halva dagen :) Haha MEN Zacke kommer älska det (han har tjatat om det sen i torsdags förra veckan) och han är SÅ glad att hans mamma ska följa med ♥


Lennakatten

Jag och Linnéa stack som sagt ner till Grillen på pizza! Så jävla gott! Skadade ju inte att vi satt på uteserveringen och glassade i solen heller ;D Mys!!

Imorgon jag jag åka Lennakatten (ett gammalt tåg, ånglok? som går ute på landet in till stan) med Zackes dagis. Ska vara som en extra hand och hjälpa till med kidsen. Det jag inte visste då när jag tackade ja var att det var mellan 08.00 - 15.30..hmmm.. Men men det kommer nog funka! Efter att ha vuxit upp i en 10barnsfamilj så är jag ju iallefall van med barn, skrik, bråk och allt som hör 1-5års åldern till ;)

Nu sover lill-Z o jag ska ta en dusch..

Later!



Alldeles nyss...


Trött o Pizza!

Det vart ju som jag förmodade inget dagis för Zacke idag. Han var vaken i stort sätt hela natten så idag är man som en levande mumie! Vid 3 tiden inatt så väckte han mig och ville ha sin spade!?!? försökte förklara 140 ggr att nej Zacke den får man ha i sandlådan och då vart det grin och skrik, trodde han skulle väcka upp hela huset!! Hahaha token!!

Nu sticker jag ner till grillen med lillsis o käkar pizza! Kommer sitta SÅ fint!

Hörs senare, puss!


Älskar dig..

Idag håller jag tummarna för min älskade lillebror som operar sin brutna näsa. Han skulle ha gjort det förra veckan egentligen men eftersom att svullnaden var så enorm så var dom tvungna att skjuta upp det. Men idag så vart det av... nu får vi hoppas att allt vänder mot det bättre så att han får påbörja sitt sommarlov med roliga saker. Min fina lilla lilla lillebror♥


en febrig son

Nu vaknade Zacke med feber....Kul.... Är det inte det ena så är det det andra. Vi får se hur det blir med dagis imorgon, vill ju helst inte skicka iväg honom om han har haft feber under natten. Bara avvakta o se helt enkelt. Stackars stjärnan min. Han sitter i mitt knä just nu och försöker trycka på alla tangenter enbart för att bråka med mamisen, inte så populärt med datan antar jag ;D men var tvungen att betala lite räkningar o sånna tråkigheter så tänkte slänga in ett inlägg här i samma veva...:)

Nu blir det sängen iallefall även fast chansen är stor att Zacke inte kommer sova på några timmar. Godnatt!!


lite nytt..


Min helg

Har rent ut sagt haft en sån jävla bra helg med så underbara människor så att jag spricker!! Fredags vart det häng med lillsis och även lite häng med Mariia,  igår mötte jag upp världens bästa Camilla på stan (det var ungefär 4 år sen vi partade tillsammans så det var på tiden!!) och tog en drink på en uteservering, tokiga mammorna på stan ;) .. Mötte sen upp mina thulisar Mariia och Kalle och vi hamnade på Platina! Mycket dans, god dricka och underbart sällskap, kan man önska sig mer? Tack tjejor och killor för denna helg!! ♥

Idag firade vi morsdag här hemma, fullt hus!! Alla syskon + syskonbarn samlades här för att fira mamman våran. Hon vart bortskämd hon!! Nu när jag tänker efter så ska nog jag också ha 10 ungar :) älskar presenter JU!!! Haha... Jag fick faktiskt också en liten mordagspresent av min söta son. Ett blått hjärta i gips som han har gjort på dagis! Gullungen min, den ligger så fint brevid tvn och Zacke är SÅ stolt över den! :)

Nu kex, ost o påskmust! WHOP WHOP!!



Schnyggingen shelf.


Time to sleeeepa

Vi har suttit här och flamsat som små skitungar ikväll så nu har jag lite ont i magen av allt garv. Bra avslut på denna kväll och snart  är det dags att sova. Imorgon är det helg och varje sekund är planerad typ, hihi



Puss o kram


.

Who tha fuck is that?!
 Det bor någon skum jävel i min webcam.....


Idag fick jag mig ett par nya kärlekar!

Har varit på jakt efter ett par "mellanhöga" kilklackar med dragkedja och öppen tå hur länge som helst! Har sett ett flertal på internet men inga som uppfyllt mina krav helt, är det inte dragkedjan så är det klacken osv. Ni fattar vinken. MEN idag, i väntan på en vän så sprang jag in på en butik och vad hittar jag? JO dom perfekta shoooesen!! Happy and soooo in love är jag just nu :D whop whop!




Torsdag

Dagen idag är nästan på pricken lik gårdagen! Lämnade Zacke på dagis, var barnvakt åt Ville, In till stan, Shopping (bla en keps till Philip, som en krya på sig present! han har velat haft en sån ett tag o den är han så värd!!), hämtade Zacke, promenad hem, solade, BRÄND!!!!

Haha fasen vad solen tar nu!! Jag är blacki blacki typ, haha! Nu blir det launa med solandet ett tag tror jag men det är ju så himla skönt att sitta och njuta i solen samtidigt som Zacke springer omkring och leker...Låt det få bli dåligt väder några dagar igen tack, så att man med gott samvete kan sitta inne..eller ute utan att bli en tomato!!

Nu ska jag vila på maten, vart pizza idag igen...Proppmätt!!



Right now!..right here...;)


NEJ!!

Vad har jag för otur? Va va va? Jag skulle färga mitt hår i en lite "gråare blond" nyans. Testade Loreals (det är väll ändå känt för att vara ett bra märke?) nya....Och vad händer??? Det blir BRUNT! Jag har ju hållt på hur länge som helst nu för att försöka få det ljust och så blir mitt hår brunt!!!! HUR KAN DET BLI DET? Stog ju blond blabla på förpackningen? äääääj fy fan vad arg jag är!!!!!!!

Betyder att jag måste färga om imorgon för så här tänker jag inte gå! NEVER.....Ok om det nu bara var brunt men det är i riktigt fula skiftningar.....


Ps. Kim köp den inte, orkar inte ringa;) ds.


Nelly

På väg hem till moi :)


Zackes sommarfest på dagis!

DUM som jag är så tog jag inte med mig kameran. Skit o piss!

Duktig var han iallefall, så himla duktig! Han stod där med alla dom andra barnen och sjöng sånger. Han var SÅ stolt och gav en vink då och då med världens leende!

När sång o lek var klart fick barnen gå in och kolla på en clown som dagiset hade hyrt in. Zacke vart lite smårädd och vill inte dansa, inte sjunga, INGENTING "- baaaja mammas knä!!!!" Haha min lilla tönt, han kan vara så himla kaxig ibland men nu var det annat!;) Kanske borde hyra in en clown här hemma ibland? ;)


Röj!!

Shyyhy! Idag har det inte varit någon lung stund alls.

Började min morgon som barnvakt (efter att ha lämnat Zacke på dagis) åt lillebror Ville sen raka spåret in till stan för att fixa lite saker, hämtade Zacke på dagis, en halvtimmespromenad hem, käkade, tillbaka till dagis för att gå på Zackes sommarfest, köpte pizza, hem, kaffe med Kim.

Nu sover stjärnan sött i sin säng.




.

Look into my eyes
Tell me what you see
You don't see a damn thing
'cause you can't relate to me
You're blinded by our differences





Så vart det kväller.

Det gick bra i stada så nu har jag ett orosmoment mindre :) Skönt!

Zacke har varit liiite gladare idag men han har verkligen inte varit som han brukar om man säger så. Skrik och bråk för minsta lilla grej som går fel. Däremot så upptäckte jag för någon dag sen att en av hans "tuggtänder" börjat titta fram och det brukar ju göra en aning ont. Kan vara det som gör honom så orolig både på dagtid och nattetid.

Imorgon blir det dagis iallefall och då blir det fler ärenden för mamman!





Tisdag

Nu bär av in till stan för att fixa lite saker. Tjoppptjopppp.....
Håll tummarna för att vi inte blåser bort!


Seg dag!

Fifan vilken dag. Jag har mått illa, haft ont i huvudet och bara varit allmänt trött. Zacke har varit världens grinigaste, bråkigaste och trotsigaste unge. Pust! Nu är den här dagen avklarad iallefall, får hoppas på en bättre dag imorgon. Har lite viktiga saker att fixa med imorgon så har inte tid med en till sån här dag. Nej tack.

Avslutade iallefall kvällen med popcorn o tvspel. Jag knäcker på bilspel!!!! Whop whop!!!!


Måndag... a day off.

Blir bara argare och argare ju mer jag tänker på vad som hände min lillebror. Det går ju liksom inte att sluta tänka på det! Igår kväll när vi satt och snackade så rann tårarna... Det gör ONT att se honom såhär. Hela natten inatt så har jag drömt mardrömmar om både det ena och det andra. Det är svårt att förstå vad han har fått gå igenom och vad han GÅR igenom...

Till något helt annat då... Zacke är hemma från dagis idag. Tog en dag ledigt. Han vaknade dock på fel sida och det har bara varit grin och skrik sen han vaknade, suck! Han har ju slutat sova middag men nu åkte han i säng iallefall så får hoppas att han vaknar på en gladare sida om en timme.

Nu ska jag kika på hem till gården. Kram på er..



Kim o jag, bild från i lördags...



movienight

Har precis kollat på en film med lillebror. En riktigt grym film! Nu ska jag däremot försöka tänka på nånting annat för en sekund eller två så att jag kan koppla av och sova lite grann..




Jag Petra & Kalle igår

Varning till känsliga tittare

Inatt vart min näst yngsta lillebror grovt misshandlad. Jag var och packade mina saker från lägenheten samtidigt som jag får ett telefonsamtal av min mamma. Jag fick inte fram några ord och ännu bättre vart det ju inte efter att jag fick ett mms på hur han såg ut. Jag brast! Tårarna bara forsade!

Han bröt näsbenet på två ställen och hela hans ansikte fick ta många smällar. Även hans kropp. Man sparkar ALDRIG på någon som ligger ner. Man slår inte någon så hårt att man inte kan stå upp. Man slår inte sina kompisar. Man slår inte någon som är betydligt mindre. Man går inte ihop flera stycken mot en. Man slåss inte överhuvudtaget! Människan fick en mun för att prata.

Nu hoppas jag att dessa personer får det straffet dom förtjänar. Vilka idioter det finns!!! Jag känner ett sånt hat just nu, fan säger jag bara!

Jag älskar dig min älskade lillebror, allting kommer att ordna sig....





 

Jag känner knappt igen han på bilden.....


Min helg

Haft en bra helg? Min helg började bra men slutade mindre bra (mer om det sen)... I fredags vart det först lite vin med lillsis i stadsparken, så mysigt! Satt och snackade om allt mellan himmel o jord! Drog sen vidare till en tjejkompis tills lillsis lurade ut mig på en fest i sävja! Tack för den skitunge!!! Fjortisfest x 1000!!!

Igår vart det grillning hos Kim & Tim. God mat, dricka o sällskap av underbara personer! Fick med mig Peppo dit också så mer än nöjd var jag :)


Lite bilder från i fredags, lördagens bilder kommer sen.


En dag på stan!

Kom precis hem efter en dag på stan med Camilla och söta lilla Viggo. Vart en mysig dag i solen med lite shopping! Nu ska jag käka middag och sen förbereda mig inför kvällen :) Whop whop!




Converse

Lätt att lill-Z ska ha dom här!!!


Bild: Babyshop

"sometimes we forget who we really are"

Det är inte alltid lätt.. Det är det verkligen inte. Det vet jag. MEN jag vet också att man kan ta sig loss, att man kan klättra uppåt! Så länge man själv vill och har motivationen. Oavsett hur många gånger man blir "nedsparkad" till noll så kan man alltid ta sig upp igen... Men det som är kruxet i det hela är att hitta en annan väg upp, att inte följa samma bana som innan, att inte falla tillbaka. Man måste tro på sig själv, det kan ta jätte lång tid.. Men man måste ge allt man har, man måste lyssna på sig själv, man måste inse vad som är rätt och vad som är fel och sen utgå efter det.

Jag ska vara smart, jag ska klättra uppåt på ett nytt rep. Jag ska aldrig falla tillbaka, jag kan falla ner igen men aldrig tillbaka på samma plats som förut. Jag vet vad som är rätt, jag vet vad som är fel. Jag har upptäckt det själv.

Jag kommer säkert stöta på en massa problem senare i livet men vad vore inte livet utan efarenheter?






Svar på kommentar

"Hej! Hur ser Zackes (Zackarias?) dag ut i måltider? Skulle vara kul att höra eftersom att jag själv har en liten. Kramar""

Du menar vad han äter under dagen? :) Det är ju olika beroende på om han är på dagis eller ej.


Såhär ser iallefall en vanlig "matdag" ut när han är på dagis.


07.00 Frukost:
En skål yoghurt, macka och ett glas mjölk.


09.00 Mellanmål (dagis):
En banan eller ett äpple, tror jag att det är?


11. 00 Lunch (dagis):
Får höra varje dag hur bra och mycket han äter!


13.30
hämtar jag honom och då brukar han få en banan som han kan äta på vägen hem, mest för att "stilla hungern" (han brukar vara jätte hungrig när jag hämtar honom, matmonster!) tills vi kommer eftersom att vi brukar ta en promenad hem på ca en halvtimme.


14.00
När vi kommer hem så får han fil med flingor eller yoghurt (alternativt fil med sylt, asgott)


16-17.00
någonstans där äter vi middag och Zacke äter oftast jätte mycket! En vuxenportion typ.


19.00
kvällsfika lika som frukosten. Men mellan middagen och kvällsfikat så smäller han säkert i sig ett äpple, massa kakor, en macka eller något sådant.


Spark spark!

HELLY! Mår ni bra i solen? Det gör jag! :D Njuter för fulla muggar..

Efter att jag hade hämtat hem spindelmannen från dagis så kom bästa Petra hit på kaffe, sol o prat. Fick känna hennes lilla där inne sparka! Vilken kicker!;) Sån grym känsla, kommer ihåg när Zacke låg där inne och sparkade! GRYMT! Förstår inte dom som säger att graviditeten är pest o pina (om man inte har det jätte jobbigt förstås!)!

Nope nu ut i solen med lite påskmust (is the shit!!!) och invänta Zackisen som är ute och cyklar med moster Linnéa:)

Kram på er




Morgonpromenad o förskolans dag!

Det vart en morgonpromenad ner till dagis med Kim för att lämna Zacke... & sen en promenad hem igen! Skönt!

Det är förskolans dag idag så ungarna fick klä ut sig om dom ville. Zacke fick vara spindelmannen! Haha! Glömde såklart att fota honom med "masken" på men ska göra det så fort han kommer hem! Så jävla söt!!

Han kommer säkert få en toppen dag på dagis då dom skulle ha massa aktiviter, lekar, ansiktsmålning osv osv. Alla "fröknarna" var även dom utklädda! Hahahaha, Zacke fattade ingenting imorse när han klev innanför dörren på dagis och hans fröken var utklädd till Nasse i Nallepuh!

Nej nu ska jag klunka kaffe :D hörs!


you only live once, so do it right



Ibland tycker jag om mig själv alltså! Haha! Jag bjuder på den! Den här bilden får mig att skratta... Jag ler typ inombords. Den här lilla gumman har jag verkligen haft riktiga dunderkvällar med! Hon ger mig ett par nya magruter varje vecka vill jag lova, shit vad man kan garva alltså!

Nä nu ska jag sova. Behöver sömn känner jag... Sover lite risigt på nätterna, har ont i rygg och nacke + att jag börjat drömma så sjuka mardrömmar!!! kanske borde ge upp det där med skräckfilmer?....eller?

Godnatt på er vilket fall.. pyss o kram!


Efter regn kommer solsken.

Tro det eller ej men det vart lite solande idag iallefall.. Satt och pinade mig i dom kalla vindarna! Vill man vara fin så får man lida pin! ;D

Annars idag så var Zackes kusiner Calle & Erica här och lekte idag! Sötungar! Man får höra många tokiga saker från dom ungarna, haha! Igår när jag hämtade Zacke (dom går på samma dagis) så flyger Calle på mig och ger mig en bamsekram och skriker - JAG ÄR DIN FLICKVÄN MIA!....eh? Pojkvän menar du Callisen! & nu har jag fått mig en pojkvän på 5 bast, hur coolt är inte det då? SLÅ DEN! Han är stark också tydligen.... - MIA, du har en stark pojkvän!!! Hahaha min söta systerson ♥


Onsdag

Godmorgon. Kul att min statistik gick i höjden igår efter att jag hade skrivit mitt "bittra" inlägg. Folk verkar älska att gotta sig i andras skit.

Nåja.. Zacke är ledig från dagis idag men vi var ändå uppe innan tuppen imorse och har redan hunnit vara ut på en lång promenad, plockat blommor och cyklat. Nu är jag inne och fyller på kaffekoppen, behövs nog ett par koppar idag för att kicka igång den här dagen. Vaknade på helt fel sida imorse. Blä!

Bytte om till shorts och linne för att sätta mig i solen en stund, men det var waaaay to kallt. Blir till att klä på sig myskläderna igen. Men visst ska det bli varmare fram mot helgen? Har för mig det..

Nej nu måste jag knalla ut till sonen som cyklar o härjar på. Hörs sen!


.


Tillbaka på ruta 1, ett långt inlägg om varför jag är bitter.



Förra våren (3 månader efter min mammaledighet) så fick jag äntligen ett jobb. Ett svinbra jobb enligt mig. Trivdes som fisken i vattnet och det vart många utekvällar med arbetskollegorna. Efter ett par månader så började jobbet att bli pest och pina (ursäkta) och fick höra "det" och "det" från olika personer. Nu vet jag inte om det ens stämmer visserligen men det gjorde så att jag slutade att trivas. Zacke började vara sjuk nästan varannan vecka vilket gav mig SJUKT mycket VAB (vård av barn) dagar.. Så hamnade väll lite på kant.

Jag började jobba kl 07.00 på morgonen och hade inte fått någon dagisplats. Min storasyster (som var mammaledig ett par veckor in på sommaren) fick vara "dagmamma" åt Zacke fram till i slutet på Juli. Vilket innebar att jag var tvungen att väcka min ettåring kl 5 på morgonen för att sedan kl 05.45 cykla några kilometer till min storasyster och sedan lämna honom där. Gick hyffsat bra förutom taskigheten att väcka honom så tidigt.

När min syrras mammaledighet gick ut fick jag tag på en annan "dagmamma" (en kompis som var arbetssökande just då) som bodde i samma område, morgonen förändrades alltså inte men hade ändå turen att fixa det på det sättet. Höll på så under hela sommaren. 

I början på oktober så tog hans pappa över dagarna istället. Vilket gav oss en rejäl sovmorgon. Jag behövde inte väcka Zacke förrän 05.30 på morgonen för att sedan knalla ut till bussen 06.30. Hans pappa hämtade honom i stan och lämnade honom sedan när jag slutade igen.

(Januari) Någonstans här fick Zacke dagisplats!!!!!!! Äntligen!!!!! Det dagiset öpnnade dock inte förrän kl 07.00... MEN eftersom att jag bodde hemma hos mina föräldrar då, så erbjöd sig min pappa att lämna honom på dagis på morgonarna. YES!!

Det behövdes aldrig för jag fick en egen lägenhet!!!!!! Herre så glad jag var, helt upp i taket! :D Någon vecka efter det så vart jag uppsagd från jobbet. Fick endast jobba 1 månad till, sen gick mitt "vikariat" ut. Jag jobbade där i 9 månader... Allting gick neråt igen.

MEN det löste sig med lägenheten iallefall då jag flyttade ihop med Zackes pappa. OCH jag skaffade mig ett nytt jobb som jag älskade!!! Jissus!

Allting flöt på, nu hade jag i stort sätt allt. Dagis, Lägenhet, Arbete. Dom tre tingen som jag hade kämpat för hur länge som helst!!! Det var obeskrivligt hur glad jag var!! Ett bra dagis till Zacke, en lägenhet som jag trivdes i och ett arbete som det var kul att gå till. ALLT VAR SÅ BRA!!

Jag bodde där i 3 månader. Sen funkade det inte längre. Jag och Zacke fick flytta hem till mina föräldrar igen. Där vi bor just nu. Jag kunde inte heller ha kvar mitt arbete då arbetstiderna inte funkade med dagis öppetider. 9 - 17 mån-tors var mina arbetstider. Dagis stänger 17. Han går på dagis en mil utanför Uppsala och mitt jobb ligger mitt i Uppsala. Jag skulle inte vara där ute förrän vid 18.00, har inget kökort... Men så är det att vara själv med ett barn. Man har ingen att bolla med, man kan inte dela upp sysslorna och man kan som sagt inte jobba som man vill. Jag får visserligen sjukt mycket hjälp av min familj med det mesta och det är jag SÅ tacksam över.

Lägenhet och Arbete, POFFF borta... Nu är jag på ruta 1 igen. Det ända som är skillnaden mot 1 år sen är att jag har dagisplats till Zacke. Resten är likadant och det står lika still.. Mitt boende försvann, mitt arbete KUNDE jag inte jobba på. Det sved. Ordentligt. Det svider fanimej fortfarande även fast det har gått två månader sen jag flyttade därifrån.

Nu kanske ni förstår att jag är bitter stundvis.... Jag har fastnat i det här och jag orkar helt ärligt inte ta mig någonstans. Mina rutiner just nu är att hämta/lämna (09.30-13.30 mån-tors) Zacke på dagis. Blir även lite fest då och då, men knappt det är kul längre. Jag känner mest att jag kan tänka på annat då och mitt umgänge får mig alltid att skratta!

Jag har skrivit såhär långt och ändå så är det bara en enkel, ytlig förklaring? it sucks..


UPDATE: Det här är första gången jag är såhär öppen i bloggen men va fan? Allting verkar ju komma ut ändå. Räknar med att minst hälften som läser den här bloggen redan vet alltihop.. Dom har bara fått höra fel förklaring.


Shoes

Lite skor jag inte skulle ha något emot att ha på fötterna.





Åh, vill ha ALLA!!

Jordens undergång

Morrn! Sitter och käkar frulle och dricker kaffe :)

hörde btw att jorden ska gå under på lördag. Där ser man. Googla på jordens undergång 2011 för att läsa själva... Enligt kristna nånting blabla så kommer jordens undergång ske den 21 maj 2011..Vad tror ni?

Om detta mot all förmodan inte skulle stämma så är det väll bara att vänta på jordens undergång 2012.

Solong!


True story!


Nu har Zacke slutar med powernaps helt.

Nu har Zacke slutat med att "sova middag" även på dagis! Och det går hur bra som helst! Jag var lite orolig att han skulle somna vid 16tiden då istället men icke sa nicke. Han röjer på som vanligt och somnar utan några som helst problem vid 19.30. Jag läser en saga (Max böckerna är favoriten just nu) o sen tvärslocknar han! Stora killen♥



Måndag

Vart en tripp in till stan på förmiddagen. Var en del som behövdes inhandlas. Blöjor lyste i sin frånvaro här hemma, visserligen går det hyffsat bra med pottbesöken nu men när man är ute och härjar eller när han är på dagis så funkar det inte riktigt.

Vart att åka och hämta lillskiten direkt efter stadsbesöket och nu är jag hemma :) har fyllt på en kaffekopp och ska snart gå ut och sätta mig i solen. Om den stannar vill säga. Vädret verkar något ostabilt idag.




Åh älskar den här bilden! snyggingen o jag ♥


Rings

Lite nya ringar :)



H&M, Glitter, H&M, Stylebytyra, Ur&Pen

Morgonstund har guld i mun

Har precis lämnat Zacke på dagis. Det var ett solsken som vaknade imorse med världens leende över hans ansikte, han åt upp hela sin frukost utan att jag ens behövde tjata lite lite grann, det gick över förväntan att lämna honom på dagis, han bara gav mig en kram och stack iväg och lekte med alla andra barnen..

Alltså va? :)


Virkat linne, 120 riksdaler.

Det var ett par st (både här o på face) som frågade vart jag hade köpt mitt vita virkade linne någonstans. Och då är det ju faktiskt så, att jag bad min syster (som är grym på att virka) att virka ett vitt linne till mig och resultatet vart så bra!!!! Hon är verkligen GRYM! Önskar att jag också vore sådär bra på nånting (fast jag har ju i huvudet att börja göra smycken:) för det är verkligen kul att bära något som inte finns att köpa i affärer.

Nu är det iallefall såhär, att vill ni ha ett sånt här linne så är det bara att hojta till! 120kr tar hon för ett linne, småpotatis ju. Ni får välja färg och strl själv (jag själv ska be henne göra ett orange när hon får tid, hihi).. som sagt, bara att hojta till.

Bara skicka mail till mig på [email protected] eller slänga in en kommentar här :)





Djup i ryggen (GILLA!!)..
Ni får välja vad ni vill ha för axelband också, om ni tex vill ha dom bredare eller smalare.



Nu är inte tanken att jag ska ha en svart bh under egentligen. Hade tänkt att införskaffa mig någon färglad att ha under, typ blå? så snyggt i sommar!!


Fika hos storasyster o snigeljakt..

Japp, nog vart det nånting utav av den här dagen med.. På eftermiddagen drog vi iväg till bigsis Malin på en fika! Kusinerna lekte toppenbra! & det innebar ju även att mammorna kunde snacka i lugn och ro också :) Efter fikat där så drog vi hem till en mycket god middag. Åt så att magen sprack typ!! (men det hindrar inte mig från lite chirre och dirre ikväll, hehe..)

På kvällskvisten var vi ut och cyklade och letade sniglar. Kul värre! Zacke fick syn på en i rabatten och vart så rädd så rädd!!! KUL om han blir rädd för sniglar tänkte jag när vi bor ute i världens grönområde och tusentals (om inte miljontals?) kommer fram när det regnar. Så jag tänkte att jag skulle försöka få bort den rädslan lite. Kaos om han inte kan leka ut själv sen för att han ser sniglar?

Aja.. Slemmiga små djur det där och jag som har lätt att bli äcklad av saker kunde inte äta upp min macka sen när vi kom in :( sucks! Inte hjälpte det att Zacke tvingade mig att rita en "snigelmamma", "snigelpappa" o en "snigelbebis" när vi satt o "åt" våra mackor...



UUuuuuhhhhh! Nu vettefan om jag kommer få i mig den där dirren (dipen) alltså...




halsringar

Dom här två kunde jag inte motstå när jag hänge med lillsis på stan för någon vecka sen. Snygga visst?


Earcuffs

Nu kom Zackes gudmor/moster Emma hit, mys! dom sitter just nu och myser framför ice age 2.. Zacke blir så glad när Emma kommer... Fast han har hakat upp sig på att säga "hemma" till henne... När hon kom idag så lät det såhär - åhh hemma! :) haha det är inte lätt det där!

Nope, nu ska jag kolla lite smyckesidor.. Funderar på att klicka hem massa smycken att göra själv. Ni vet fjädrar o sånt? nån som vet någon bra sida? har hittat några stycken sidor men ingen fyller upp dom kraven jag söker :) Kom med tips!!!

Lite schyssta earcuffs.. Skulle ju inte vara helt fel att göra sånna här själv:) Mixtra o trixa lite:)



Bilder Karmasmycken



Söndag o fredagens outfit

Söndag igen då! Jag klagar alltid på vädret så tänkte skippa det idag, regn behövs det med ibland.

Zacke är ute o leker med morfar o morbror. Jag surplar kaffe o städar lite. Behövdes! Kläder all over the place! Man har ju ingen aning om vad man har för kläder längre, speciellt när det hela tiden flyttar in nya saker :)

Jaja tänkte bara säga hej på er och hoppas att ni får en trevlig söndag i det härliga vädret ;) Jag själv har ingenting planerat så är ganska öppen för förslag men ändå inte.. orkar inte med några större lyft om man säger så!



Såhär såg jag ut i fredags, finns ett inlägg längre ner där man ser smyckena bättre också.

Blå skjorta: H&M
Virkat linne: Som bigsis Malin har gjort (ska göra ett inlägg enbart om det linnet senare)
Midjehöga jeans: Cubus.
Halsband: Nelly
Ringar: Stylebytyra, glitter, H&M
Earcuff: Stylebytyra

Hade på mig mina fina klackar från Scorett också :)


projekt - ljusare

Juste fan! Glömt att berätta ju (fast ni har säkert redan sett på bilden något inlägg ner)! Jag har börjat mitt projekt - ljusare hår :) Har redan hunnit slinga det två gånger (fast en färg skulle gå ut efter 6-7 tvättar så det var nog mer en toning) och kan inte säga att jag är supernöjd över resultatet... Efter första färgningen så syntes det knappt (aldrig mer billig hårfärg!) utan det satte sig typ bara i min 5 cm utväxt... Efter andra försöket så vart det betydligt ljusare men mer mot det orangea hållet (fast det är den här som ska gå ut efter 6-7 tvättar, phu!) så ser väll ut som en liten morot i huvudet just nu! Haha nä så kaos är det faktiskt inte, blir nog bättre när det växt ut lite.. Hatar precis efter när man har färgat håret, lite utväxt (iallefall om man färgar det ljust) ska man ha!!

aja... Här får ni en bättre bild på nya färgen (som inte ska få stanna länge, ska avvakta en vecka sen färgar jag igen men då också med toning eftersom det är faktiskt är bra för håret också)..



jag o Luddisen!


min o zackes dag!

Jag har haft en jätte härlig o mysig dag idag med Zacke! Vi har hoppat studsmatta, lekt i sandlådan, gungat och cyklat en bra j*vla bit! Tanken var att plocka liljekonvaljer (min mamma är tokig i sånna så tänkte överraska lite) men vi hittade inga någonstans så vi cyklade bara längre och längre bort, till slut så ställde vi våra cyklar vid en skogskant och gick en bra promenad in i skogen och kom ut mycket MYCKET längre bort än vad jag hade räknat med (oups!!) så då var det bara att knalla tillbaka samma väg in i skogen igen för att komma tillbaka till cyklarna! pust!

Zacke var hur duktig som helst! Han cyklade den där biten (fram och tillbaka) helt själv, han gick den där superlånga promenaden helt själv utan minsta lilla gnäll! Visserligen vart han törstig när vi satt på cyklarna tillbaka hem igen (o dumma mamman hade ju glömt flaskan hemma, typiskt!) men det var inga problem det heller.. Han sjöng, frågade om allting (va e dee? o va e dee? de dåå?), berättade om massa saker som hänt på dagis, osv osv.. Han är så mysig nu när han har börjat prata så otroligt mycket! Ok, ibland får man skavsår i öronen (speciellt kl 05.00 på morgonen,hehe;) men i det stora hela så är han världens underbaraste unge! Skulle inte byta bort honom mot något i hela världen!




Virkat

Gokväller :D jag är hyffsat seg idag.. Var på middag hos Kimpor o Timpor igår och efter det så vart det en utgång. Helt okej kväll! mysig middag och en härlig stund med mina älskade småsyskon (4 syskon + kim vart vi :), måste göras om!

Tack för igår iallefall tjejor o pöjkar!!




Måndag

Jag må vara sämst på att blogga men jag är fanimej sämre på att fota.. & utan foton att lägga upp så är det inte kul att blogga heller. Vet ju hur jag själv är, om det är inlägg utan bilder så scrollar jag bara förbi texten.

Hur som, har haft en mysig dag idag. Petra kom hit och hängde med oss i solen :) vart kaffe o mycket prat! Hon har ju precis anlänt efter sin utlandsresa så var mycket prat om det men även om hennes lilla bebis som kommer i september, längtar!!

Nu ska jag käka upp min hårda macka med ost o gurka (BÄST!!) och sen bege mig mot sängen. Är helt slut efter en dag i solen :) Imorrn kör vi igen!

Kram o godnatt på er!



Jag o Ville blåste såpbubblor :) Jag älskade det när jag var liten och jag kan inte påstå att jag älskar det mindre nu, haha.


Måndag

Jag må vara sämst på att blogga men jag är fanimej sämre på att fota.. & utan foton att lägga upp så är det inte kul att blogga heller. Vet ju hur jag själv är, om det är inlägg utan bilder så scrollar jag bara förbi texten.

Hur som, har haft en mysig dag idag. Petra kom hit och hängde med oss i solen :) vart kaffe o mycket prat! Hon har ju precis anlänt efter sin utlandsresa så var mycket prat om det men även om hennes lilla bebis som kommer i september, längtar!!

Nu ska jag käka upp min hårda macka med ost o gurka (BÄST!!) och sen bege mig mot sängen. Är helt slut efter en dag i solen :) Imorrn kör vi igen!

Kram o godnatt på er!



Jag o Ville blåste såpbubblor :) Jag älskade det när jag var liten och jag kan inte påstå att jag älskar det mindre nu, haha.


.



I was hypnotized


lördag

HELLYLY! Här vare tyst :)

Var ut igår för ovanlighetens skull ;) mohaha eller.. Hade jäkligt kul iallefall med mycket dans o härliga människor! Vart i stort sätt bara vatten för min del igår (bortsett från en grogg som jag hällde ut efter halva) så idag har man känt sig hyffsat ok :) Vart såklart ganska sent så trött är man ju!

Har dock varit usel med kameran, jag som kände mig så uppiffad (hihi) igår! Tusan!

Aja nu blire film o popcorn, ska kolla på en skräckis där en clown (inte DET) springer omkring och dödar folk. Jag är inte ett dugg rädd, nejnej..



Har som sagt lite ont om bilder så lägger upp bilder som jag inte visat förut :) den här är på mig o bästaste vän i vintras!


TJING!

Nu sticker jag iväg och hämtar Zacke på dagis och sen beger vi oss ut till Camilla (o lilla Viggo såklart!) på en mysdag/kväll med tacos o film :) En dag i min smak!!


Torsdag

Jag har knappt sovit någonting alls inatt. Fråga mig inte varför.. Hostan var inget problem inatt utan jag var bara inte trött? Låg och vred och vände på mig i stort sätt hela natten och när jag väl lyckades somna så vaknar Zacke. 05.15 valde han att slå upp sina stora bruna! Tokunge! Vart till att läsa en miljons sagor ungefär tills vi gick upp och åt frukost. Nu är han lämnad på dagis och det gick hyffsat bra med lämningen idag! Det går bättre och bättre!

Nej nu ska jag mysa med Ville som jag passar idag också. Inte så ofta som vi får "egen-tid" så det är så mysigt!! Krypa ner brevid honom i hans säng, läsa ben10-tidningar, spela tvspel och leka med hans starwarsgubbar! Han är så lugn och mysig och pratar om dom mest tokigaste sakerna :) han är smart han min kille!



♥ ♥


kväll

Har hängt med min Kimpa på kvällen, mysipysi :)
Nu sover Zacke, och jag ska koka thé och ta fram wienerbröd!



Fina Kim och Jag i vintras!


.



Vill att det ska vara varmt ute.. Vill att det ska vara sommar..


Onsdag

Jag vaknade faktiskt upp och mådde lite bättre imorse. Har kunnat sova nästan hela natten också! Så skönt! Visserligen sitter hostan kvar men med hostmedicin så hjälper det... Bara hoppas på att det vänder nu!!

Annars så har jag lämnat Zacke på dagis, passar Villeplutten just nu och dricker kaffe som bara den :) Morgonkaffe måste vara det bästa som finns alltså! En av ganska många saker jag inte skulle klara mig utan!

Nej nu skriker Ville på mig, time to go!





Zackes sömn

Att få Zacke att sova gick inte riktigt som jag ville idag heller. Ska kolla med dagis imorgon och så får jag eventuellt antingen korta ner eller ta bort hans powernap. Så jobbigt att behöva bråka med honom varje kväll och samtidigt så blir det ju jobbigt för han själv att somna så sent (igår så somnade han inte förrän efter 22!!) när han vaknar så tidigt som 06.00, ibland tidigare. Allting blir som en ända ond cirkel för utan sömn så orkar han ju inte heller som han borde, ijoförsej så verkar han ha energi för två fotbollsspelare just nu så...aa..

Jaja, we will see. Ska klura på det där..





Zacke o hans tjejkompis för ett tag sen! Sötungar!!


krya på dä!

min hals och hosta dödar mig. Måste ringa husläkaren imorgon för misstänker att jag har åkt på lunginflammation. Till o från har jag skitsvårt att andas, får världens huvudvärk och yrsel. Har även skitont vid revbena typ. Googlade lite då jag hatar att gå till läkaren i onödan men vill heller inte dra ut på nånting, dom symptomen visade iallafall på lunginflammation... Har tryckt i mig en massa hostmedicin o grejer nu iallefall så hoppas på att få en lugn natt, det gör ju så jävla ont när jag hostar!!!

Krya på mä!!


punkt

Åh, vad jag älskar min mammas hembakade bröd ♥ Finns inget bättre! Har ätit så att magen står åt alla håll o kanter, typiskt mig :)




Nelly!

Yao, här kommer innehållet ur mitt nellypaket. Orkar inte fota tunikan bättre än såhär för bilden blir ändå inte rättvis. Men halsbanden fastnade hyffsat på bild :) Diggar det silvriga stenhårt!  Det sitter som en smäck runt halsen!

Har även köpt två snygga halsringar som jag ska försöka komma ihåg att visa men det får bli ett senare projekt :)





Tisdag!

Morrn morrn! Zacke är lämnad på dagis och jag sitter och myser med lillebror Ville som jag passar under tíden mamsen jobbar. Han har vattkoppor nämnligen! Stackars stackars! Var väll Zacke som förde smittan vidare kan jag tänka mig :)

Nu ska jag klunka kaffe och hoppas (fast det lär ju inte hjälpa någonstans) att vädret blir bättre. Började spöregna när jag lämnade Zacke vid 8tiden imorse. Sick!! OCH igår så snöade det? Allvarligt? Vad hände med det varma vädret förra veckan? Jag som hade börjat få en sån perfekt bränna!! Skitans!

Nej kaffe var det!




En unge som inte vill sova

Herregud vilka problem det var för Zacke att sova ikväll! Man tycker ändå att han borde vara trött, han vaknar 06.00 sover endast 50 - 60 min på dagis och ändå så kan han inte komma till ro förrän 21.30 på kvällen? Skulle lätt ta bort den där powernapen på dagis om det inte vore för att risken skulle finnas att han somnade vid 16tiden istället då...Men vad gör man? Vissa kvällar (oftast på helger då han ej sover middag) så är det inga problem alls att få han att sova men vissa kvällar är det som värsta mardrömmen! Man är tvungen att läsa saga på saga på saga på saga x 100 och när man väl gjort det så är han törstig, vill byta blöja (fast den är helt ren!!), läsa ytterligare en bok OSV! Blir crazyyyy :) Han borde ju vara trött!!! Han är ju inget lugnt barn heller om man säger så, på dagarna är det full fart konstant!

Aja, nu sover han iallefall. Får väll glädjas åt att han (oftast) sover hela nätter i sin egen säng. Det är han duktig på!




Lill-Z diggar inte solen! ha ha ha


babbel

Hahaha, jag hade skrivit värsta inlägget nyss om känslor hit och känslor dit men så tänkte jag what a heck? varför bryr jag mig? jag har viktigare saker att göra och framförallt att tänka på än att sitta och gräva ner mig själv i massa skit! Raderade allt och började skratta som fan, är jag såhär dum? Låter jag idiotsaker påverka mig så hårt? Varför varför varför vill jag skriva ut i bloggen hur irreterad, arg och ledsen jag är? När jag inte behöver vara det!! Jag har så många fina människor i min närhet som verkligen bryr sig, jag borde ägna ett inlägg åt dom istället! Svammel svammel svammel :) Men allvarligt? varför låter man sig själv må dåligt? Äej!! Skärp dig Mia! Du kan bättre än så!

Jag lärde mig en gång av en människa att man ska ta allting med en klackspark..




Jäklar vad det ska vara svårt att komma på rubriker! suck!!

Blä, min hals gör fortfarande svinont! Ingenting hjälper heller. Lite smått irreterande. Men jag får väll skylla mig själv lite grann, för jag tror inte att mitt valborgsfirande gjorde det till det bättre. Bara bita ihop!

Zacke är ute med sin morbror Phibbe just nu, dom skulle plocka blommor och sen hoppa studsmatta. Två av Zackes favoritsaker att göra.

Jag själv är lite smålycklig över att mitt paket från Nelly kom idag. Hade egentligen hoppats på att det skulle kommit i fredags så jag hade kunnat inviga det i lördags men men bättre sent än aldrig. Bra nöjd vart jag över innehållet iallefall och det är inte varje gång om man säger så! Antingen så har kläderna varit för stora, smyckena helt annorlunda än på bilderna, skorna för små/stora osv osv. MEN denna gång vart jag som sagt nöjd! Tummen upp för det! Vart två halsband och en jeansliknande Tunika.. På rean också så jag kom undan billigt :) Ska försöka knäppa ett kort eller två sen och visa.

Nu ska jag chillirill o njuta av lugnet under tiden mitt bustroll är ute!

Kram!


Snyggingen själv



<3


Valborg

Valborg var en helt ok dag! Har haft bättre dagar OCH varmare. Fifan så vi frös! Annars så hade vi nog hyffsat kul med mycket skratt och god dricka! Satt i Ekomomikumparken ett par timmar, sen vart det käk på framfickan och efter det några öl på en liten krog. Det tar på krafterna att hålla igång en hel dag sådär, jag har ju inte samma GO som jag hade innan Zacke kom till världen, det är en sak som är säker!

På cupen råkade jag även dra på mig en jävulsk förkylning, kände på mig redan förra veckan ju att jag ska bli sjuk och efter Valborgsfirandet var det inte bättre. Inte för 5 öre. Det låter som att jag är i målbrottet (vet inte hur många ggr jag tappade rösten i lördagskväll) och halsen strejkar helt. Halstabletter o alvedon är mina nya BFF.


Ljusare

Kollade på massa bilder sen i vintras, jag vill fan ha tillbaka mitt ljusa hår!!! Det ska bli mitt nästa projekt! Tycker det är så fint med ljust hår på sommaren och eftersom jag bara tonade håret mörkt så borde det inte vara allt för svårt att få tillbaka den ljusa färgen.. Om det inte vore för min svarta utväxt då! Men det ska nog gå!


1 maj

Är ganska hyffsat sliten ett valborg igår.. Har lyckats dragit på mig en förkylning också (det låter som jag är i målbrottet och halsen gör riktigt jävla ont) eller så är det pollen? Har aldrig varit med om att det har kliat såhär mycket i mina ögon!

Aa nej vill bara berätta att jag lever och imorgon blir det ett bättre inlägg om mitt valborgsfirande.



Jag o två av mina fina tjejs för någon månad sen.. Ser ni Peppos bebismage? Så fin!!


RSS 2.0